Top 10 cei mai buni fotbalisti romani

Fotbalul ne-a unit mereu și ne-a ținut împreună, făcându-ne la fel de încântați să urmărim ca atunci când descoperim noi lansări de jocuri video sau Top cazinouri online. Printre cele mai frumoase momente ale echipelor României se numără Finala Cupei Campionilor din 1986 și Mondialul din 1994. Dar cine sunt fotbaliștii care au rămas în istorie? Să-i descoperim împreună în acest top 10 al celor mai buni fotbaliști români.

1.  Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi a fost desemnat ca fiind cel mai bun fotbalist roman la varsta de doar 20 de ani. Distinctia de la acea vreme avea sa ii prevesteasca o cariera de-a dreptul stralucitoare. Mai mult decat atat, de-a lungul carierei sale, Gheorghe Hagi a primit acelasi titlu de inca cinci ori.

2.  Nicolae Dobrin

 Nicolae Dobrin, denumit si ’’Printul din Triviale’’ a fost cel care putea efectiv sa rezolve de unul singur soarta unui meci. Acesta a ramas in istoria fotbalului romanesc ca fiind un adevarat maestru al driblingurilor. Totodata, a fost considerat si un etalon in executarea loviturilor libere. Cariera sa a tinut 21 de ani la nivel de club.

Unknown authorUnknown author, Public domain, via Wikimedia Commons

3.  Gica Popescu

 Gica Popescu este cel care a participat impreuna cu echipa nationala la cinci turnee finale. Jucatorul si-a inceput cariera in fotbal la Universitatea Craiova, echipa alaturi de care a evoluat pentru o perioada de cinci sezoane. In cariera sa, Gica Popescu a jucat si pentru Steaua si Dinamo.

4. Ilie Balaci

Ilie Balaci a contribuit decisiv la cele trei cupe pe care Universitatea Craiova le-a castigat intre anii 1974-1984. Totodata, celebrul fotbalist a facut parte din lotul oltenilor in anul 1980, la castigarea Cupei Balcanilor. In 1981 si 1982, Ilie Balaci a fost desemnat ’’Fotbalistul anului in Romania’’.

5.  Cristian Chivu

Cristian Chivu a jucat doar o perioada la cluburile din Romania. Apoi, acesta a plecat sa joace afara, pentru cluburile din Vestul Europei. Acolo a atins cu adevarat performanta. De-a lungul carierei sale a fost campion al Olandei cu Ajax, triplu campion al Italiei cu Inter Milano, detinator al Cupei si Supercupei Olandeze, si multe alte titluri de renume.

@cfcunofficial (Chelsea Debs) London from London, UK, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons – cropped

6.  Adrian Mutu

Adrian Mutu a reusit o performanta uimitoare in cariera sa. Are in palmares 30 de goluri in 36 de meciuri. Aceste cifre extraordinare i-au impresionat pe cei de la Inter Milano, care l-au si luat pe Mutu in echipa lor in perioada 1999-2000.

7. Dan Petrescu

Dan Petrescu este considerat cel mai bun fundas dreapta din istorie. Fotbalistul si-a inceput cariera la Steaua Bucuresti, pentru ca mai apoi sa isi inceapa aventura prin fotbalul european. Pentru echipa nationala, Dan Petrescu a punctat 95 de selectii si a marcat nici mai mult nici mai putin de 12 goluri.

 8. Helmuth Duckadam

 Legendarul portar a stabilit un record mondial in cadrul finalei Cupei Campionilor din 1986, finala castigata de Steaua Bucuresti in fata Barcelonei. Portarul a aparat la acel moment 4 lovituri de la 11 metri consecutivi.

9. Miodrag Belodedici

Belodedici a facut cu adevarat performanta la cluburile pentru care a jucat de-a lungul carierei sale. Jucatorul a castigat in 1986 Cupa Campionilor cu Steaua, repetand mai apoi in 1991 aceeasi performanta.

10.  Ladislau Boloni

Boloni a fost desemnat de doua ori drept cel mai bun fotbalist al Romaniei. Fotbalistul a avut un rol fundamental in echipa Stelei din 1986.