Printul Charles al Marii Britanii viziteaza centrul pentru refugiatii ucraineni din Romania

Printul Charles a vizitat Romania, avand ca destinatie centrul pentru refugiati ucraineni aflat la Romexpo. Alteta Sa Regala a fost insotit de Custodele Coroanei Romane, Majestatea Sa Margareta.

Cei doi au fost intampinati la intrarea in centru, de catre Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Anterior acestei vizite, Printul Charles de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si de premierul Nicolae Ciuca la Palatul Victoria.

Printul Charles primit de presedintele Klaus Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis l-a intampinat la Cotroceni pe Printul Charles, moment considerat deosebit si de o foarte mare onoare. Klaus Iohannis a apreciat foarte mult dedicarea si implicarea Printului de Wales in ceea ce priveste promovarea biodiversitatii si a mediului rural romanesc.

Mai mult decat atat, Printul Charles s-a implicat de-a lungul timpului si intr-o multime de activitati caritabile in tara noastra. Comunicatul Presedentiei a mai mentionat si faptul ca presedintele Romaniei a transmis felicitari Altetei Sale Regale cu privire la celebrarea Jubileului de Platina al Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a.

Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze rolul de liant al relatiei bilaterale pe care il detine comunitatea de romani din Anglia. Aceasta comunitate este una foarte bine integrata si care aduce o contributie pozitiva in sectoarele cele mai importante ale economiei si societatii britanice.

Presedintele Klaus Iohannis l-a informat pe Printul Charles cu privire la ajutorul acordat Ucrainei

Presedintele Romaniei a precizat si faptul ca tara noastra a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a ajuta Ucraina. Autoritatile romane au oferit ajutor Ucrainei si refugiatilor ucraineni pe teritoriul tarii noastre, prin hub-ul umanitar de la Suceava.

Au avut loc si discutii cu privire la unele proiecte educationale

In cadrul acestei intalniri, s-a mai discutat si despre oportunitatea dezvoltarii mai multor proiecte educationale cu privire la schimbarile climatice. Aceste proiecte au menirea de a creste semnificativ gradul de constientizare si de a pregati generatiile urmatoare pentru locurile de munca menite sa genereze o crestere economica sustenabila.

Printul Charles a fost intampinat si de premierul Romaniei, Nicolae Ciuca

MAPN, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Printul Charles a ajuns si la Palatul Victoria, unde a fost primit de premierul Romaniei, Nicolae Ciuca. In cursul zilei, Printul de Wales s-a intalnit cu Majestatea Sa Margareta, dar si cu Principele Radu. Din 1998, Printul Charles a vizitat tara noastra aproape in fiecare an, iar Familia Regala a Romaniei participa annual in Marea Britanie la vizite publice sau oficiale.

Legatura dintre Marea Britanie si tara noastra este una foarte stransa, de lunga durata. Mai mult decat atat, Printul de Wales al Marii Britanii detine doua proprietati in Romania. Una se afla in Valea Zalanului, proprietate care este deschisa turistilor. Cealalta proprietate se afla in satul Viscri, judetul Brasov, proprietate care este si sediul Fundatiei Printul de Wales.

In aceasta locatie se gaseste un Centru de Pregatire, centru de care se pot bucura ucenici, mesteri artizani si numerosi arhitecti din toata tara. Printul Charles iubeste enorm tara noastra. In nenumarate randuri a tinut sa mentioneze cat de special este acest loc pentru el si cat de mult inseamna pentru intreaga familie regala.