Ce sporturi sunt populare in Romania?

Românii iubesc sportul, atât pentru a-l juca, cât și pentru a-l urmări la marile evenimente sportive care au loc în fiecare an – și, din fericire, există multe platforme care le permit să parieze pe aceste evenimente cu coduri de bonusuri distractive, la fel cum iubitorii de cazinouri folosesc betano oferta de bun venit. Continuați să citiți pentru a afla care sunt cele mai populare sporturi din România, sporturi pe care românii le iubesc absolut.

Oina

Sportul national din Romania este oina, o varianta a baseball -ului. Se spune ca sportul dateaza din 1782 si este jucat pe un teren de 7 m / 230 ft cu 32 m / 105 ft. Cele 2 echipe (aparatori si atacatori) sunt realizate din 11 jucatori. Oina este un sport destul de complex. Nu este un sport care sa fie pe placul tuturor, insa este sportul national al Romaniei si nu putem nega acest lucru. Din pacate, acesta nu a fost promovat de-a lungul timpului asa cum ar fi trebui. Totodata, nici nu s-au investit banii necesari pentru ca tinerii pasionati de oina sa poata face performanta.

Fotbal

Cel mai popular sport din Romania este de departe fotbalul. Nu exista multi jucatori de fotbal extrem de celebri, dar cel care se apropie cel mai mult de faima internationala este cu siguranta Gheorghe Hagi, care a jucat pentru clubul Steaua Bucuresti, inainte de a se alatura echipelor Real Madrid si FC Barcelona. Alti jucatori romani de fotbal faimosi sunt: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Mutu, Cristian Chivu, Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Dorinel Munteanu, Miodrag Belodedici si Nicolae Dobrin.

Handbal

Handbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din Romania. Echipa de handbal national pentru barbati a avut un succes exceptional, dupa ce a castigat Cupa Mondiala de 4 ori, in 1961, 1964, 1970 si 1974. Dupa cum puteti vedea, epoca de aur a handbalului romaneasca a fost in urma cu cateva decenii, dar multi jucatori mari provin din Romania, precum Gheorghe Gruia, Alexandru Buligan si Cristian Zaharia. Echipa femeilor are, de asemenea, un succes foarte mare si exista multe jucatoare celebre cum ar fi Cristina Neagu.

Baschet

Al treilea sport cel mai popular din Romania este baschetul. Baschetul este in crestere in Romania, deoarece este extrem de popular in randul tinerilor. Deocamdata, nu a existat un succes international exceptional pentru echipa nationala, in comparatie cu alte sporturi, dar unii jucatori s-au alaturat NBA, in special Gheorghe Muresan. A fost faimos pentru ca a fost cel mai inalt barbat care a jucat in acea liga!

Volei

Al patrulea sport cel mai popular din Romania este voleiul. Similar cu baschetul, voleiul este foarte popular in randul generatiilor tinere si este cu siguranta in crestere. Exista atat echipe de volei nationale pentru barbati, cat si pentru femei. Acestea au castigat multe medalii la turneele internationale de-a lungul anilor, majoritatea in anii ’50 si anii ’60. Printre jucatoarele de volei cele mai bune din Romania se numara Carmen Turlea, Anca Popescu, Cristina Pirv, Elena Butnaru, si Nicoleta Tolisteanu.

Gimnastica

Al cincilea sport popular din Romania este gimnastica. Gimnastica romaneasca este recunoscuta la nivel mondial. Trebuie sa fi auzit de legendara Nadia Comaneci, care a fost prima gimnasta care a marcat vreodata nota 10 pe linie in timpul Jocurilor Olimpice de vara din 1976. Ea a castigat 3 medalii de aur, 1 medalie de argint si 1 medalie de bronz la varsta de 14 ani. Printre gimnastii romani faimosi se mai numara si Ecaterina Szabo, Daniela Silivas, Andreea Raducan si Simona Amanar.